Hisse Helden maken er een feestje van

Hisse Helden maken er een feestje van
Nieuws

HEESCH – De eerste editie van Hisse Helden Live leverde een gezellige avond op. De zaal van cultureel centrum De Pas in Heesch was zaterdagavond urenlang gevuld met een enthousiast publiek. Zestien artiesten speelden afwisselde muziek, waarop flink meegezongen en gedanst werd.

Het plan was om vorig jaar al een editie van Hisse Helden te houden. Een coverband zou alle nummers spelen, maar deze band viel uit elkaar. De plannen moesten in de ijskast, want het was te laat om nog een andere band te regelen. ,,Gelukkig was er geen geld mee gemoeid”, zegt een van de organisatoren, Jochem Goossens. De drummer van de band is de spil tussen de organisatie en muzikanten. Hij stelde de nieuwe band samen op basis van bekenden uit het wereldje. Goossens kent dus de kwaliteiten van alle deelnemers.

Op het podium staat een vaste band, die bijna ieder nummer speelt. Soms komt er ondersteuning van blazers. Verschillende solisten brengen verrassende medleys en duetten. Alle muzikanten hebben maar een keer of vijf gerepeteerd met elkaar. Toch merkt het publiek niets van kleine foutjes. ,,Het was leuk dat iedereen ge├»nteresseerd bleef kijken”, spreekt toetsenist Dirk van Kronenburg. ,,Er was een goede sfeer voor publiek en muzikanten onder elkaar.”

In het begin is de sfeer in de zaal wat tam. Het optreden van The Blues Brothers is een kantelpunt. Bezoekers laten hierna steeds meer danspasjes zien en zingen meer mee op de muziek. Een van de opvallendste momenten van de avond is wel de drumsolo van Melvin. Een jongen met autisme, die veel mensen in Heesch kennen. Hij wilde zelf graag drummen en kreeg daar nu de kans voor. Aan het eind van de avond worden de initiatiefnemers in het zonnetje gezet. Daarnaast applaudisseert het publiek luid bij de vraag of er een editie 2018 moet komen. Volgens organisator Goossens was het zeker een succes.

┬ęBron: Artikel, Brabants Dagblad – klik hier >