Van de Donk steekt loftrompet over Depot Heesch

Van de Donk steekt loftrompet over Depot Heesch
Nieuws

HEESCH/HEESWIJK-DINTHER – Commissaris van de Koning Wim van de Donk is razend enthousiast over Depot in Heesch. ,,Iets fantastisch voor jongeren die het wat moeilijker hebben “, zei hij donderdag na een werkbezoek aan de woonwinkel waarin jongeren met psychische problemen werken.

Samen met het gemeentebestuur van Bernheze nam Van de Donk een kijkje bij Depot. Hier werken meer dan 20 jongeren. Die wonen dichtbij, in een woonvorm met in totaal 39 jongeren. De winkel met horecahoek en vergaderfaciliteit trekt behoorlijk wat bezoek in Heesch.

,,Een beetje eigenwijs ondernemerschap maar ook heel veel passie voor zorg”, zo typeerde Van de Donk de opzet van Depot. De zaak is een initiatief van twee onderneemsters. Gemma van Casteren, een van de twee, kijkt met genoegen terug op het bezoek van Van de Donk: ,,Hij ging echt heel leuk met de jongeren om. Het was alleen veel te kort, we hadden nog veel meer kunnen bekijken en bespreken.”

Van de Donk bracht donderdag een officeel werkbezoek aan Bernheze. dat bracht hem bij Depot in Heesch en bij het proeflokaal van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

© Brabants Dagblad, Maarten van den Hurk 12-10-2017